“Leren is tegen de stroom in roeien.
Wie niet leert,
drijft af”.
Mao Tse Toeng
Chinees politicus (1893-1976)

Voor nieuwe trainingsacteurs is het niet gemakkelijk om je een goede plek op de trainingsmarkt te verwerven. De klanten gaan steeds hogere eisen stellen en de acteursbureaus volgen daarin. Ze verwachten dat ook de startende trainingsacteur zowel goed acteerwerk aflevert als kennis van communicatiemodellen heeft.

Je werkt vaak alleen en feedback en tips van collega-trainingsacteurs krijg je dus helaas zelden. Natuurlijk evalueer je na afloop van een opdracht met de trainer. Maar krijg je van hem of haar altijd de feedback waar je, wat betreft de ontwikkeling van je vak, iets mee kunt?

Nieuwe klanten met opdrachten dienen zich aan. Je zou graag ‘Ja’ op de aanvraag willen zeggen, maar de kennis van de onderwerpen die er in de training aan bod komen heb je niet altijd paraat. Natuurlijk kun je de gok wagen. De klus aannemen en hopen dat het goed gaat. Maar de kans dat je de trainer niet biedt waar hij/zij om vroeg is ook aanwezig. En daarmee kun je het contact verliezen met een belangrijke klant en niet meer gevraagd worden voor nieuwe klussen.

Moet je dan voor elke aanvraag met een onbekend onderwerp een dure cursus gaan volgen?
Dat is voor beginnende en gevorderde trainingsacteurs niet te doen en vaak is het ook helemaal niet nodig het onderwerp in de finesses te kennen. Het gaat er vooral om dat je de globale kennis van het onderwerp kan omzetten in spel of een spelvorm.

Hoe zou het zijn als je in korte tijd iets kunt leren wat past bij je behoefte van het moment?
Ik ben een ervaren trainingsacteur die, na het volgen van een theateropleiding, naast het acteren voor trainingen ook op de planken en voor de camera heeft gestaan. Daarnaast heb ik veel gelezen, opleidingen gevolgd (waaronder een opleiding tot vaardigheidstrainer) en workshops over verschillende communicatiemodellen en acteren gedaan. Én heb ik die kennis op heel veel verschillende speelse manieren met succes ingezet.

Onderwerpen waar ik goed van op de hoogte ben.
Assessmentacteren, Roos van Leary, Lifo, Insights, MDI, Management Drives, Communicatie, Transactionele Analyse, STAR, Kernkwadrant, Thomas Kilmann Conflictmodel, RET, Situationeel leiderschap, onderhandelen Harvardmethode en Mastenbroek.

Hoe gaat het in zijn werk.
Je belt of mailt me met een vraag. Dat kan dus zijn op het gebied van acteren in een training of het is een meer inhoudelijke vraag m.b.t. één van de communicatiemodellen. In dat telefoongesprek probeer ik je vraag helder te krijgen en als we beiden denken dat een coachingsgesprek of -traject kan helpen bij het oplossen van jouw vraag, dan maken we een afspraak. Dat kan dus bij mij in mijn werkruimte zijn, of ‘on the job’ als je meer behoefte hebt aan feedback op jouw prestatie tijdens een training.

De kosten.
Voor coaching bij mij thuis vraag ik een uurprijs. Voor coaching ’on the job’ wordt een dagdeelprijs berekent. Ja, het kost je dus geld. Maar veel minder dan het volgen van een training en je kwaliteit als trainingsacteur gaat er door omhoog en daarmee je kansen op de arbeidsmarkt.

cv coach

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *