“Als je iemand haat,
haat je iets in hem wat deel is van jezelf.
Wat geen deel van onszelf is, verontrust ons niet.”
Hermann Hesse.
Duitstalige schrijver en dichter (1877 – 1962)

Tijdens de opleiding tot Voice Dialogue coach leerde ik hoe ik andere kon faciliteren om hun eigen subpersoonlijkheden te ontdekken en hun interne regisseur te versterken. Mijn ervaring als acteur in theater en trainingen heeft me daarbij geholpen.

We leven allemaal een schakering van de verschillende rollen die we in ons hebben. Alleen moeten we het, lijkt het, zonder regisseur doen waardoor sommige rollen te veel de overhand hebben en andere niet meer aan het woord komen.
Zo kan het gebeuren dat een manager in de gezondheidszorg overspannen raakt omdat hij/zij het iedereen naar de zin wil maken. In dat geval heeft haar ‘zorgende ik’ de overhand genomen en is haar ‘egoïstische ik’ teveel op de achtergrond getreden. Of een verkoper in een commercieel bedrijf die hele hoge targets haalt, maar geen klanten aan zich weet te binden. In dat geval zou zijn/haar ‘ik’ die intimiteit durft aan te gaan wel eens op de achtergrond gezet kunnen zijn door de ‘ik’ die voor het korte termijn resultaat gaat.

Als Voice Dialogue coach laat ik je kennis maken met jouw subpersonen waardoor jouw interne regisseur wordt versterkt, en je bewustwording wordt vergroot. Zodat niet één subpersoon de overhand heeft maar je onder leiding van je interne regisseur effectiever kunt optreden.

Geïnspireerd door de gedachten van Jung ontwikkelde Hal & Sidra Stone de Voice Dialoge methode. Die gebruikt wordt bij therapie en coaching.

Ik ben opgeleid om als coach met deze methode te werken.

Het zijn maar woorden.
Wil je meer weten over de Voice Dialogue methode of hoe een sessie er uit ziet?

cv coach